Lilian Binnenstebuiten

Wat bezielt mij?
Verwondering is één van de mooiste dingen die er is. De magie zien in kleine dingen. In een schelp, in een druppel, in hoe ecoline zich verspreid op een nat blad, hoe en slak zich voortbeweegt, hoe de lucht verkleurt als de zon ondergaat. Hoe deze dingen je kunnen ontroeren, kracht geven, stil laten worden of juist laten dansen.
Ik hou van avontuur, van struinen. Van het ongeziene ontdekken. Letterlijk in de wereld om me heen, figuurlijk in mezelf.

Ik als kind
Als kind wilde ik tekenares worden. En zangeres. Ik vond het heerlijk om me te uiten op een andere manier als het gesproken woord en ik had een boel te vertellen!

Ik las veel en was groot fan van Madelief, het stoere eigenzinnige meisje uit de boeken van Guus Kuijer. Ik wilde later net zo tekenen als Mance Post, die de verhalen van Madelief zo mooi kon verbeelden.

Scharrelen in bosjes, stiekem in bouwputten klimmen en in de bossen struinen bij de boerderij bij mijn vriendinnetje. Spelen op de hooizolder, in de boomgaard of in de weilanden bij de boerderij van opa en oma. Ik wist overal en altijd wel iets te bedenken of te ontdekken.

..en als volwassene
Toen ik 18 was ging ik naar de kunstacademie waar ik afstudeerde bij illustratie met 4 zelfgeschreven en – geïllustreerde kinderboeken.
Na mijn afstuderen verliep mijn leven niet helemaal zoals ik het mij had bedacht. Er volgden onrustige jaren waarin het in de basis maar niet stabiel wilde worden.

Meermalen is de bodem onder mijn voeten verdwenen. Dat gebeurde onder andere toen mijn twee zwangerschappen halverwege eindigden in een vroeggeboorte waardoor ik mijn kindjes verloor en de burn-out die ik kreeg na 8 jaar werken in het basisonderwijs.
En steeds weer vond ik troost in de natuur en in creatieve werkvormen. In het tekenen en schilderen kon ik de hoeveelheid aan emoties en gevoelens waaraan ik geen woorden kon geven vorm geven en verwerken. In de natuur kwam ik tot rust en kon ik reflecteren.
Mijn eigen ervaring heeft er toe geleid dat ik me ben gaan verdiepen in de positieve werking van beide en opleidingen en trainingen ben gaan volgen.

Alles wat ik in mijn leven heb meegemaakt heeft bijgedragen aan wie ik ben en wat ik ben gaan doen. Want ondanks (of misschien wel dankzij?) de onrust en tegenslagen hou ik van het leven. Het is te mooi om bij de pakken neer te gaan zitten. Er is nog zoveel leuks te doen, te ontdekken en te beleven.

Waar ik in geloof
- If you change the way you look at things, the things you look at will change.
- Creativity is to give life color and a voice that comes from within.
- Somewhere, something incredibly is waiting to be known.
- Difficult roads often lead to beautiful destinations
- Nature is not a place to visit. It is home.