Natuur en Creativiteit

Hoe werkt het?
Afhankelijk van waar je aan wilt werken kunnen thema’s als het weer, dieren, bomen en planten ingezet worden. Naar aanleiding van je werkstuk stel ik vragen. Je vertelt wat je ziet en wat je opvalt. Waar ben je tevreden en wat vind je nog niet zo geslaagd? (sterkte en zwakte) Wat zegt dit over jou? Hoe kan je sterke kanten inzetten om je doel te bereiken? Heeft het werkstuk nog iets nodig? 
Deze bewustwording leidt tot concrete en praktische voornemens die je toe kan passen in je dagelijkse leven.

Hoe ziet een sessie eruit?
We beginnen met een rustige ontspanningsoefening. Dan ga je aan de slag met de opdracht. Hiervoor kunnen afhankelijk van waar je aan gaat werken verschillende materialen worden ingezet. (Aquarel)verf, softpastel, bijenwaskrijt, klei of materialen uit de natuur. Technieken als nat in nat helpen bij ‘loslaten’, energetisch tekenen bij emoties uiten of in beweging komen en kleien bij iets stevig neerzetten.

Hoe ziet een traject eruit?
In de eerste sessie proberen we helder te krijgen waar je naar toe wilt werken. In de volgende sessies bekijken we  wat jouw pijnplekken en blokkades zijn die je tegenhouden om bij je doel te komen, maar ook je kwaliteiten én mogelijkheden. Waar liggen de uitdagingen en hoe ga je die aan? In de laatste sessie gaan we een beeld maken van de gewenste situatie. Zo blijf je je doel letterlijk voor ogen zien.

Incidenteel komt het voor dat tijdens de sessie grote blokkades of onverwerkte emoties uit het verleden boven komen die je kunnen weerhouden om bij je doel te komen. Dan is het misschien prettig om dit eerst aan te pakken en beeldende therapie te doen. Therapie vraagt om een andere aanpak en heeft een ander doel. Uiteraard gebeurd alles in overleg.

Wat doet creatief/kunstzinnig bezig zijn met je?
Het bevordert het zelfbewustzijn, het gevoel van welzijn, ontspanning, creativiteit, zelfvertrouwen en veel meer!
Creatief bezig zijn zorgt voor verwondering, enthousiasme, creativiteit, bezieling, beweeglijkheid en impulsiviteit. Deze dingen horen onlosmakelijk bij kinderen maar dus ook bij het vrije kind in de volwassene. Creativiteit laat de passie en de energie die je onderweg naar het volwassen worden ergens bent kwijtgeraakt weer stromen. Hoera!

Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel. Om je ziel te zien een kunstwerk. – George Bernard Shaw –

Waar?
De coaching vind plaats bij mij thuis. Buiten of in de keuken van het voorhuis van boerderij Groot Buevink, waar mijn grootouders hebben gewoond. Er is ook mogelijkheid om uit te wijken naar een mooie plek in de natuur.

Wat kost het?
Jouw investering van een traject is € 359,00
Hiervoor krijg je
- 1 intake sessie
- 5 x 75 min. coaching
- alle materialen
- Een notitieboekje om je hersenspinsel in op te schrijven, aantekeningen te maken, te tekenen, te plakken….
- koffie of thee met iets lekkers
- een moment even helemaal voor jezelf buiten de omgeving waar je normaal bent.
Maar bovenal krijg je inzicht in jezelf en je handelen waardoor je verder kunt

Blijkt na (of tijdens) het traject dat 5 sessies niet genoeg zijn?  Dan kan je losse sessies bijboeken. De kosten per sessie van 75 minuten zijn dan  € 72,50

Wil je graag een combinatie tussen creativiteit en wandelen?
Neem dan contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden.