Natuur en wandelen

Hoe werkt het?
De symboliek van de natuur geeft de mogelijkheid om letterlijk van een afstandje of vanuit een andere invalshoek naar je probleem te kijken. Wat zegt die bloem over jou?  De geknakte tak over de situatie waar je in zit? Het landschap over waar je naar toe wilt?
Ga je ergens dwars door heen? Loop je om? Of verleg je liever iets? Je wordt je bewust hoe jij naar dingen kijkt en hoe je met dingen omgaat. Met de inzichten die je krijgt kan je concreet aan de slag in je dagelijks leven.

Hoe ziet een sessie eruit?
We beginnen de wandeling in stilte. Dit doen we om even tot jezelf te komen en je lichaam te scannen. Om even de aandacht te brengen bij hoe het met je is en om genieten van de omgeving.
Tijdens de wandeling kan ik je vragen om te kijken, te observeren. Ik kan je vragen materialen te verzamelen of een stilleven te maken.
Als er veel inzichten komen of als je teveel in je hoofd gaat zitten gaan we weer even terug naar de stilte.
Soms is het fijn even te gaan zitten. Dat kan zijn om te voelen, tot bezinning te komen, of om iets te tekenen of op te schrijven.

In de eerste sessie gaan we verkennen en proberen we helder te krijgen wat je vraag is en waar je naar toe wilt werken. In de volgende sessies verdiepen we door te kijken naar je drijfveren, je kwaliteiten, blokkades, angsten etc. In de laatste sessie gaan we verankeren en kijken we hoe je de inzichten kan inzetten in het dagelijks leven en welke acties je gaat ondernemen.

Wat doet in de natuur zijn nog meer met je?
Uit onderzoek is gebleken dat je lichaam tijdens het wandelen dopamine en endorfyne aanmaakt, stofjes waar je je prettig door gaat voelen en die ook nog eens een geneeskrachtige werking hebben. 

En onderzoekers aan Stanford University hebben aangetoond  dat wandelen de creativiteit tijdens en kort na de wandeling verhoogt, waarbij twee keer zoveel creatieve respons wordt geproduceerd als wanneer je zit.

In every walk in nature one receives far more then he seeks - John Muir

Waar?
Ik heb het voorrecht te mogen wonen in de Achterhoek. Een prachtige streek met veel ruimte en rust. De coaching kan plaatsvinden bij het Idinkbos in Sinderen, de Slangenburg in Doetinchem, de Vennebulten  in Heelweg of in Engbergen bij Genderingen/Ulft. Andere plaatsen zijn in overleg ook mogelijk.

Wat kost het en wat krijg je daar voor?
De investering voor een coachingstraject is € 325,00
Daarvoor krijg je:
- een intake wandel sessie van 1 tot 1,5 uur
- 4 x 1,5 uur coachingsessie
- Koffie of thee met iets lekkers.
- Een notitieboekje om je hersenspinsel in op te schrijven, aantekeningen te maken, te tekenen, te plakken….
- Een moment even helemaal voor jezelf buiten de omgeving waar je normaal bent
- Inzicht in jezelf en je handelen zodat je weer verder kan.

Blijkt na (of tijdens) het traject dat 4 sessies je op weg hebben geholpen maar er zoveel speelt dat je nog meer sessies nodig hebt? Dan kan je losse sessies bijboeken. De kosten per sessie van 1,5 uur zijn dan  € 75,00

Wil je graag een combinatie tussen wandelen en creativiteit?
Neem dan contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden.